U bent hier: Home

In de kijker

 

Onze openschooldag gemist en wil je toch graag inschrijven voor volgend schooljaar?

DAT KAN! 

Gedurende de zomervakantie worden er inschrijvingsmomenten voorzien.

Openingsuren van 1 juli t.e.m. 5 juli 2019 en van 19 augustus t.e.m. 31 augustus 2019.

   Voormiddag    Namiddag    Avond
Maandag  9u30 - 12u00 13u30 - 16u30 Gesloten
Dinsdag 9u30 - 12u00  13u30 - 16u30 Gesloten
Woensdag 9u30 - 12u00 Gesloten Gesloten 
Donderdag 9u30 - 12u00  13u30 - 16u30 18u00 - 20u00
Vrijdag 9u30 - 12u00 Gesloten Gesloten
Weekend Gesloten Gesloten Gesloten

 

De school is gesloten van 6 juli tot en met 18 augustus 2019.

 

      

Goesting!

Advertentie in het magazine 't Krijtlijntje van GO! Scholengroep Rivierenland

Proclamatie 2018-2019

Beelden zeggen meer dan duizend woorden...

http://www.denbiezerd.be/fotos/

 

 

Philip Cracco als gastspreker (13/05)

Maandag 13 mei was Philip Cracco aanwezig op TA Den Biezerd voor een gastles in onze nieuwe loft.

Wij wouden de leerlingen graag een boeiend, bekend en ervaren econoom / bedrijfsleider laten ontmoeten, dus hebben we onze stoute schoenen aangetrokken en via facebook verschillende grote namen aangesproken.

Philip Cracco was direct bereid om onze leerlingen van 3 & 4 kantoor te ontmoeten. Een uitnodiging op zijn plaats omdat hij een succesvol zakenman is en hij legt zich nu meer toe op de interim sector met onder meer zijn kantoren "Jobfixers". We nemen dus zijn ervaringen, plannen en tips zeker op om daarna in de klas verder rond te werken.

Wij proberen de leerlingen van de tweede graad kantoor met verschillende sectoren kennis te laten maken. Zo zijn wij onlangs Belorta (groentenveiling) gaan bezoeken. We hebben ook al een lokale verzekeringsagent (Joeri Pototschnik) in de klas gevraagd en we gaan ook het bankkantoor BNP Paribas Fortis in Niel nog van dichtbij onder de loep nemen.

Philip Cracco kan met de sector 'interim' dus heel goed aansluiten bij het arbeidsprofiel van de richting kantoor. Hij praatte onze leerlingen toe met mooie slogans zoals 'tell me your dream' en 'leg de lat altijd hoger'.

De leerlingen van 3 & 4 kantoor hebben onze gastspreker ontvangen met de nodige aandacht. Ze moesten denken aan een hapje en een drankje, dragen ze de juiste kledij en aandacht hebben voor hun taalgebruik.
Het was een namiddag om niet snel te vergeten! 

OPENSCHOOLDAG GO! TA DEN BIEZERD EEN SUCCES!! (27/05)

Op zondag 28 april 2019 begon de openschooldag van GO! TA Den Biezerd onder een grijze hemel. Zo fris als het buiten was, zo warm en verwelkomend was de sfeer binnen de school. Dat begon al aan het onthaal met de nieuwe directeur, mevrouw Van Poyer, en de TAC, mevrouw Hermans, die de bezoekers welkom heetten.

De dag ving aan met een smakelijk ontbijt, ineengestoken door de afdeling Voeding/Verzorging en hun leerkrachten. Als dessert bakten de leerlingen van de eerste graad pannenkoeken. Ook de enorm grote afwas achteraf namen zij voor hun rekening.

Op de gelijkvloerse verdieping konden kijklustigen terecht in de open ateliers van Haartooi: de leerlingen van 3 en 4 Haarzorg werkten op modelhoofden; de leerlingen van de derde graad Haarzorg/Haarstilist mochten hun kunsten tonen op levende modellen en bezoekers. Daar was het steeds een gezellige drukte en werden er mooie kapsels geproduceerd.

Op de eerste verdieping werden de richtingen Voeding/verzorging, Thuis- en bejaardenzorg, Schoonheidsverzorging en de – sinds dit schooljaar – nieuwe richting Sociaal Technische Wetenschappen in de kijker gezet. In Thuis- en bejaardenzorg toonden leerlingen hoe ze volwassen poppen wasten en werden activiteiten met bejaarden voorgesteld; baby’s kregen eveneens een badje en activiteiten met kinderen werden belicht. Ook kon je daar leren hoe je moet omgaan met diabetes in het gezin. In de afdeling Voeding/verzorging werd duidelijk gemaakt wat gezonde voeding en de nieuwe voedingsdriehoek inhouden. In de grote open keuken werden wafeltjes gebakken. Bij de Sociaal Technische Wetenschappen kon je proeven van gezonde groentesnacks en kon je leerlingen aan het werk zien met microscopen.

In Schoonheidsverzorging werden modellen gemaquilleerd, werden hun nagels verzorgd en kregen ze een gelaatsverzorging. Mensen gingen daar zeer tevreden, maar vooral ook heel knap buiten. Tot slot konden nieuwe leerlingen op de eerste verdieping ook terecht om zich in te schrijven. Het inschrijvingsteam realiseerde een dertigtal nieuwe inschrijvingen op de opendeurdag én de voorafgaande inschrijvingsavond eerder die week. Een positief resultaat dus!

Op de tweede verdieping werd de gloednieuwe loft van PAV voorgesteld. Dit grote lokaal werd opgesplitst in een instructieruimte met hoge tafels en een beamer, achteraan computers voor opzoekwerk, vierkante tafels voor groepswerk en – heel vernieuwend – een gedeelte om te chillen in zetels of op kunstgras. De reacties van de bezoekers waren unaniem lovend en zeer enthousiast, maar ook het team van leerkrachten kan niet wachten om de ruimte in te wijden. In de lokalen van Kantoor werd materieel voorgesteld dat ze in de lessen gebruiken en werden er wedstrijdjes blind typen georganiseerd.

In de ateliers van de harde sector kon men in de afdeling Hout afgewerkte meubelen bewonderen die de leerlingen dit jaar hebben gemaakt. Bij Bouw waren leerlingen een muur aan het metsen en opvoegen. Bezoekers konden – indien gewenst – hieraan meewerken. Ook werd er aandacht besteed aan veiligheid op de werf. In de afdeling Elektriciteit waren de opdrachten voor de Geïntegreerde Proef de eye catcher: een lopende band, een mini carwash, de verlichting en elektrische installatie van een woning enzovoort.

Na de rondgang konden mensen een lekker hapje en drankje nuttigen in de overdekte speelplaats. Leerkrachten, (oud-)leerlingen en collega’s konden daar rustig bijpraten. Vanaf 16u keerde men – moe maar voldaan – huiswaarts na een vruchtbare opendeurdag op GO! TA Den Biezerd.
 

Benieuwd hoe het eraan toeging? 

http://www.denbiezerd.be/fotos/

 

 

GO! TA Den Biezerd in Niel stelt zich voor!

 

Maak kennis met de afdeling Hout!

Maak kennis met de afdeling Schoonheidszorg!

 

 


Een positieve aanpak in een aangenaam schoolklimaat waar actief wordt gewerkt aan het welbevinden van elke leerling.