U bent hier: Home » Info » Studieaanbod

Studieaanbod

ECONOMIE & ORGANISATIE
Finaliteit: arbeidsmarktgericht

Kantoor
Werk jij graag met cijfers, documenten en een computer? Ben je nauwkeurig en ordelijk? Ook een vlotte babbel en een duidelijke brief in het Frans en Engels horen erbij. Denk je later aan een job in het bedrijfsleven? Van onthaalmedewerker tot medewerker op de dienst boekhouding behoren tot de mogelijkheden. Deze richting laat je uitgroeien tot een administratieve kracht!

MAATSCHAPPIJ & WELZIJN
Finaliteit: arbeidsmarktgericht

Haarzorg
Je bent een bezige bij, je hebt geen schrik van een actieve job of weekendwerk en je helpt mensen graag aan een tof en trendy kapsel. Op het Technisch Atheneum Den Biezerd oefen je op wassen, brushen, knippen, kleuren en zoveel nieuwe technieken. De vele klantendiensten zorgen voor een pak ervaring, zodat je de vraag van de klanten kan omzetten in hun droomcoupe. . .
Allergieën voor bepaalde verzorgingsproducten kunnen deze richting minder geschikt maken voor jou. 

Verzorging-voeding
Kook je graag en hou je van gezonde voeding? Je hebt veel verantwoordelijkheid en belangstelling voor het dagelijkse leven van gezonde én zieke mensen. Je leert de noden van hulpvragers kennen (voeding, voldoende (nacht)rust, vaste routines, veilig gebruik van geneesmiddelen, hygiëne, aangepaste woning,…).
Let op: Voor de studierichtingen waarin leerlingen met voeding in aanraking komen, moeten de leerlingen medisch geschikt zijn bevonden. 

STEM
Finaliteit: arbeidsmarktgericht

Hout
Vakkennis van materialen, ruimtelijk inzicht en het juiste gebruik van machines zorgen voor een fijn en kwaliteitsvol resultaat van een houten werkstuk. Wil jij aan de slag tijdens de vele praktijkuren? Tijdens de opdrachten in het schoolatelier en tijdens je stages word je steeds bekwamer in zelfstandig werk en hanteer je de machines steeds handiger. Ben je klaar om je handen vuil te maken?
Hou er rekening mee dat deze opleiding misschien niet aangewezen is wanneer je last hebt van een stofallergie of wanneer je allergisch bent voor bepaalde houtsoorten of verwerkingsproducten.

Bouw
Ben jij een harde werker en heb je doorzettingsvermogen? Een technisch plan volgen, mortel voorzien, draagelementen en de juisten stenen kiezen, dit allemaal hoort bij een job in de bouwsector. Al doende maak je kennis met gereedschappen en leer je ze correct gebruiken en onderhouden. Ook leer je berekenen hoeveel materieel je nodig zal hebben voor een opdracht en hoeveel het zal kosten. Je brengt meer tijd door in het schoolatelier dan op de schoolbanken. Overtuigd? Ga ervoor!
Epilepsie, allergieën en een zwakke rug maken je minder geschikt voor deze opleiding.

Elektrische installaties
Een sterke vakman is goud waard. Op het einde van de 2e graad kan je de elektrische installatie in een nieuwe woning installeren of een bestaande installatie renoveren. In deze praktijkgerichte opleiding leer je nieuwe elektrische installaties in woningen plaatsen en bestaande installaties onderhouden en renoveren. In de 3de graad leer je zelfstandig meer complexe opdrachten tot een goed einde te brengen. Zelfstandig en nauwkeurig werken, oplossingsgericht zijn en klantvriendelijk denken passen in het plaatje. Elektricien, da’s denken én doen.


MAATSCHAPPIJ & WELZIJN
Dubbele finaliteit: doorstroom- en arbeidsmarktgericht

Sociaal-Technische wetenschappen
Interesse in de mens en hun omgeving? Interesse in het technische aspect van voeding? Via experimenten en onderzoeken kom je tot kennis in de natuur wetenschappen en de sociale wetenschappen. Je bent creatief, open, empathisch en je kan doelgericht werken. Je leert sociale activiteiten organiseren aangepast aan verschillende doelgroepen en contexten. Ook voor de materiële ondersteuning leer je instaan. Een brede vorming tussen theorie en praktijk is dan een ideale combinatie.
Let op: Voor de studierichtingen waarin leerlingen met voeding in aanraking komen, moeten de leerlingen medisch geschikt zijn bevonden. 

Bio-Esthetiek
Hou jij ervan om mensen in de watten te leggen? Je geeft ze een reinigende gelaatsverzorging, een fancy nagelset en aantrekkelijke wimpers. Je leert materialen en apparaten hygiënisch en veilig gebruiken. Ook verwerf je uitgebreide vakkennis om de juiste raad te geven rond verzorgingsproducten en geef je tips en tricks zodat klanten van lastige kwaaltjes aan de voeten verlost geraken. Vergeet niet om een ontspannende massage aan te bieden, want klantvriendelijkheid is topprioriteit. Bio-esthetiek biedt naast een algemene vorming een theoretischpraktische opleiding in de schoonheidsverzorging.

 

Weldra vind je hier ook de lessentabel van onze nieuwe richting 3 STW!

2de graad (3de - 4de)

Technisch secundair onderwijs

Studierichting Lestabellen Onderwijsvorm
Bio-esthetiek / Schoonheidsverzorging 1ste leerjaar | 2de leerjaar TSO
Sociale en technische wetenschappen (STW) 1ste leerjaar  TSO

top ^

Beroepssecundair onderwijs

Studierichting Lestabellen Onderwijsvorm
Bouw 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO
Elektriciteit 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO
Kantoor 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO
Haarzorg 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO
Hout 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO
Personenzorg 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO

top ^

3de graad (5de - 6de - 7de)

Technisch secundair onderwijs

Studierichting Lestabellen Onderwijsvorm

Schoonheidsverzorging

1ste leerjaar | 2de leerjaar TSO

top ^

Beroepssecundair onderwijs

Studierichting Lestabellen Onderwijsvorm
Bouw 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO
Elektriciteit 1ste leerjaar | 2de leerjaar BSO
Kantoor/Kantooradministratie en gegevensbeheer 1ste leerjaar | 2de leerjaar |Specialisatie jaar BSO
Haarzorg/Haarstilist 1ste leerjaar | 2de leerjaar | Specialisatie jaar BSO
Hout 1ste leerjaar | 2de leerjaar | Specialisatie jaar BSO
Verzorging/Thuis en bejaardenzorg 1ste leerjaar | 2de leerjaar | Specialisatie jaar BSO

top ^